14 лютого 2018 року Міністерство економічного розвитку та торгівлі України спільно з Німецьким національним інститутом метрології (РТВ) на базі ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» провели семінар-практикум на тему: «Медичні вироби з функцією вимірювання, перегляд ISO/IEC 17025 та підтримка акредитованих калібрувальних лабораторій».
 
З вітальним словом до усіх присутніх звернувся заступник генерального директора з питань метрології та наукової діяльності ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» Кузьменко Ю.В. 
 
Експерт Німецького національного інституту метрології (РТВ) Петер Ульбіг доповів стосовно медичних приладів з функцією вимірювання, а саме про:
  • традиційні засоби вимірювань;
  • європейські регуляторні акти щодо медичних приладів з функцією вимірювання;
  • питання простежуваності для медичних вимірювань.
Його колега Магдалена Кемпер розповіла про зміни в новій версії  ISO/IEC 17025:2017 та про те, що повинні робити акредитовані лабораторії.
Німецькі колеги з РТВ – П.Ульбіг, М.Кемпер та І.Флуда, повідомили про співробітництво національних метрологічних інститутів та акредитованих калібрувальних лабораторій на прикладі DKD, а також про підготовку до опитування серед калібрувальних лабораторій.
 
На завершення учасники семінару-практикуму отримали сертифікати. 
 
 DSC7829n
 DSC7834n
 DSC7896nn
 DSC7840n
 DSC7898n
 DSC7862n
 DSC7865n