Радіофізичний метод – know how у вимірюванні гравітаційного поля
Від автора:
Шановні читачі, всі ті, хто любить і цікавиться наукою!
Уже передбачаю ваше здивування, коли ви розпочнете читати такий довгий вступ. І все ж таки я не могла пройти повз історію розвитку такого цікавого та, водночас, такого «містичного явища», як гравітація. De facto, така детальна та розгорнута інформація, підготує вас до розуміння основного тексту, як-от, радіофізичний метод у вимірюванні гравітаційного поля.
Дьордь Пойа - відомий математик, навчаючи теорії ймовірностей, розповів учням історію про лікаря, який не розумівся на цій теорії. Оглянувши хворого, лікар насуплено повідомив: “У вас дуже серйозне захворювання. Із десяти хворих дев'ять помирають.” Хворий був прикро вражений. “Але вам пощастило, - продовжував лікар, - дев'ять пацієнтів на це захворювання в мене вже померли. Радійте: ви – це той десятий, який обов'язково одужає!”
Сподіваюся, що науково – популярна стаття не спростить розуміння  «гравітації», «гравітаційного поля», «гравітаційних хвиль», а навпаки розкриє нові горизонти пізнання всесвіту.
 

 

Наукова група у складі: заступник генерального директора з метрології ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», к.т.н., заслужений метролог України Ю. Кузьменко, д.т.н., директор науково-виробничого інституту вимірювань електромагнітних величин ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», професор, заслужений діяч науки і техніки України О. Величко, М. Головня, к.т.н. С. ШевкунМ. ДомбровськийЮ. КулішО. Нікітенко.

Gravitaz chvil

КОНТАКТИ

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 4
Тел/факс: 526-16-64, 522-67-09

Керівник Служби підготовки до публікації з питань науково-виробничої діяльності:
Трофімова Олена Павлівна
моб. 050-441-81-68

Заступник керівника Служби підготовки до публікації з питань науково-виробничої діяльності:
Воробйовська Валентина Володимирівна
моб. 050-913-41-83
E-mail: valentina22@i.ua